facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

Do Zora_plakat

5.DelcevoGlobalOnline:Колку чини билетот за вас како организатори на фестивалов, кој им го плаќате на посетителите кои доаѓаат да се забавуваат?
5. Па вака сега: Со оглед дека фестивалот е од отворен карактер на волонтерска основа, ја наплаќаме само забавата кај присутните.... Пола час забава-5 насмевки и размрдани колкови, струкови, рамења, нозе и раце... Она што нас не мотивира за како организатори на “До-зора” да опстоиме е личната нетрпеливост и конфронтизам кон бугарската чалга и српскиот турбофолк, за кои веруваме дека се причинители на културното пропаѓање на македонскиот народ. Доста ни е од кич конкуренција во нашите животи од културна понуда на диско балкан-парти, чалга-парти, бугарски и српски певаљќа а богами и “певачи”!!!! Алтернатива постои! Во оваа смисла сакам да ги охрабрам сите истомисленици да ни се придружат на фестивалот на 2-ри август и заедно на еден поинаков начин на забава да им кажеме не на сите овие малигни културни појави. Овде сакам да изразам огромна Благодарност до ретките спонзори, без кои неможевме да направиме добар фестивал.

 

 

5.DelcevoGlobalOnline:Колку чини билетот за вас како организатори на фестивалов, кој им го плаќате на посетителите кои доаѓаат да се забавуваат?
5. Па вака сега: Со оглед дека фестивалот е од отворен карактер на волонтерска основа, ја наплаќаме само забавата кај присутните.... Пола час забава-5 насмевки и размрдани колкови, струкови, рамења, нозе и раце... Она што нас не мотивира за како организатори на “До-зора” да опстоиме е личната нетрпеливост и конфронтизам кон бугарската чалга и српскиот турбофолк, за кои веруваме дека се причинители на културното пропаѓање на македонскиот народ. Доста ни е од кич конкуренција во нашите животи од културна понуда на диско балкан-парти, чалга-парти, бугарски и српски певаљќа а богами и “певачи”!!!! Алтернатива постои! Во оваа смисла сакам да ги охрабрам сите истомисленици да ни се придружат на фестивалот на 2-ри август и заедно на еден поинаков начин на забава да им кажеме не на сите овие малигни културни појави. Овде сакам да изразам огромна Благодарност до ретките спонзори, без кои неможевме да направиме добар фестивал.
6.DelcevoGlobalOnline:Слушнавме дека има награда за посетителот на “О-ЗОРА” кој ќе го “фати” првиот сончев зрак на 3-ти утрото... Дали е вистина и што е наградата?
6. Да точно е тоа, ама нека остане како едно од многуте изненадувања.
7.DelcevoGlobalOnline:Се осеќа присуство на празнина на ова место кое на 2-ри август ке доживее целосна трансформација.... Што е она што ке ја пополни оваа празнина помеѓу бистрото небо и пространиот пејсаж наоколу?
Помеѓу небото над нас и тлото кое го газиме во моментот, празнината ќе ја пополни раскошниот дух на 8 ди-џеи кои ги имаме покането да настапуваат. Секако тука се и визуелните ефекти кои во целина со апстрактната природна и рељефна целина ми даваат посебен шмек на она што ние сакаме да го наречеме “До-зора” фестивал.
8.DelcevoGlobalOnline:Скара, пиво, згодни девојки, уште позгодни момци..... Жустра музика..... И што уште?
8. Она што дополнително како додадена вредност ке им го понудиме на посетителите на овогодинешниот “До-зора”-фестивал е печатена дозвола секој да се чувствува онака како што тој сака, да танцува на музиката така како што мисли дека е најсоодветно... Тоа ретко може да се најде на голем број на забави каде секој посетител се чувствува онака како што некој друг ке му каже, да танцува онака како што другите сакаат...

9.DelcevoGlobalOnline: За сите несекојдневни доживување човек вреди да се помачи.... Зошто мислите дека ова е фестивалот кој ке го изберат посетителите за да уживаат во енергијата која ке им ја приредите?
9. Оваа музика не ја разбираат сите, за тие што ја сакаат знаат што ги чека горе, и тие што биле до сега да знаат дека ќе биде 2 пати појако од лани, благодарение на Општина делчево и спонзорите кои ја подржаа дозора годинава.
10.DelcevoGlobalOnline: Како реагира локалното население и жителите на селото на помислата дека во нивното село се организира ваква “фешта”?
10. Луѓето од селото и од соседните села ме познаваат и доаѓаат горе од љубопитност, бидејки татко ми на времето ги организирал сите „Игранки“ во селото, и лани ме прашуваат зошто не пуштам Бело Дугме и Рибја Чорба како татко ми на времето. Ке пиинат по некое пиво, и за кратко време трансот ќе ги „напади“.

 

11.DelcevoGlobalOnline: Што ке му фали на фестивалот оваа година? Имате ли некаква визија за фестивалов за наредната година?
11. Фестивалот расте од година во година, како организациски така и по посетеност, лани ни фалеше струја за појако озвучување, сега тоа го имаме обезбедено. А што ќе ни фали ке надокнадиме следната година. На план сме да формираме здружение До-Зора, кое ќе работи на случајот...
12.DelcevoGlobalOnline: Зошто не му понудите на некој локален бербер да прави гратис фризури за време на фестивалот?
12. Огледалото како концепт на идентификација на поединецот за нашата филозофија на живеење е забранета категорија... Не дозволувајте некој друг да ве “шиша” онака како што тој сака.... Изберете си сопствен начин на идентитет!
13.DelcevoGlobalOnline: Слушнавме дека во 2012 година неколку посетители исчезнале за време на фестивалот? Се појавиле точно една година потоа на истиот ден (2-ри август) на истото место... Кој беше нивниот изговор? Каде беа цела година?
13. Изминативе 2 години имаше по 2 озори поради заинтересираноста на групата што беше токму на првата озора. Тие што биле на претходните прашуваат кога ќе има следна следна, и оваа година се одлучивме да има само 1, и да биде посериозно организирана.
14.DelcevoGlobalOnline: Пораката за крај нема да им ја пренесеме на нашите читатели т.е гледачи.... Ке оставиме да си нагаѓаат... Нешто за почеток?
14. “До-зора” е расположение кое не може да се предвиди....Може само да се доживее и да се памети....

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Актуелности од Македонија - Култура

Други интересни статии

Поврзани статии

Број на посети:1699Рејтинг:5Категорија:Култура
makedonski-genocid-vo-delcevo Повторно "Крвопролевање".... "Неспокојно дејство".... "Прогонетата македонска мајка"... "Геноцид".......
Објавено на 15 Јуни 2015, 19.18 часот.
Број на посети:1395Рејтинг:5Категорија:Култура
nastap-n-j-vapcarov-24-ti-maj-2014 По повод одбележувањето на 24-ти Мај-Денот на Св.Кирил и Методиј на централниот настан за прославување...
Објавено на 24 Мај 2014, 22.13 часот.
Број на посети:794Рејтинг:0Категорија:Институции
izlozba-karikatura-kamenica-1 Во понеделник 25.11.2013 година со почеток во 18.00 часот во Културно информативниот центар "Романса"...
Објавено на 25 Ноември 2013, 19.14 часот.
Број на посети:690Рејтинг:0Категорија:Институции
izlozba-karikatura-kamenica Во понеделник 25.11.2013 година со почеток во 18.00 часот во просториите на културниот дом во...
Објавено на 25 Ноември 2013, 11.45 часот.
Број на посети:1152Рејтинг:0Категорија:Култура
promocija-na-tvoreshtvoto-na-stojan-tarapuza Во понеделник 11.11.2013 година во Домот на Културата во Кочани се одржа промоција на трите тома...
Објавено на 12 Ноември 2013, 18.41 часот.
Број на посети:968Рејтинг:0Категорија:Култура
izlozba-karikaturi-kocani-2013  Започнувајки од 11.11.2013 година репрезентативна листа од 40 карикатури кои беа во конкуренција...
Објавено на 12 Ноември 2013, 06.57 часот.
Број на посети:2084Рејтинг:5Категорија:Култура
nastap-kopacka-mnt-skopje-video Забележетe како со грмнувањето на тапаните публиката се раздвижува нанапред кон сцената...Се палат...
Објавено на 30 Октомври 2013, 06.27 часот.
Број на посети:1246Рејтинг:0Категорија:Култура
kopackata-vo-mnt-2013 Ако убавината се мери со воздишките, извиците на воодушевување и громогласноста на аплаузот тогаш во...
Објавено на 27 Октомври 2013, 09.38 часот.
Број на посети:831Рејтинг:0Категорија:Култура
thepianoguys  КУНГ ФУ ! Име на боречка вештина ставена во име на песна. Зошто? Епа погледајте го следното...
Објавено на 20 Октомври 2013, 08.01 часот.
Број на посети:1249Рејтинг:3Категорија:Култура
pijanecko-maleshevska-svadba Ех, свадба, свадба....И тоа не било каква... ПИЈАНЕЧКО-МАЛЕШЕВСКА СВАДБА... А свадбарите....Свадбарски...
Објавено на 31 Август 2013, 19.03 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#