"Гоце Делчев беше фанатичен подржувач на максимата дека ропството се должи, пред се, на робот и се крепи од него повеќе отколку од мачителот, и дека кога ќе престане робот во душата да биде таков, ропството исчезнува само по себе."

Ѓорче Петров

Роден:18641865 година во с. ВарошПрилепМакедонија

Убиен: 28 јуни 1921 година во СофијаЦарство Бугарија

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност