vapcarov 2ПРОШТАЛНО

Понекога ќе идам в твојот сон,

к`о нечекан и далек гост...

Ти не ме оставај на патот, вон,

од порти истај го лостот!

Ќе влезам тивко, кротко ќе си седам,

крај тебе, в мракот втренчен, да те гледам сам!

И кога наситен ќе запрам да те гледам,

ќе ми те бакнам и – ќе заминам.


Никола Јонков Вапцаров

7.12.1909-23.07.1943

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност