facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

 

 

Македонска бесмртност

Македонскиот идентитет бележи огромен број на корифеи на сопствената непобитност.

Изреки, извадоци од говори и мисли на македонски револуционери, културни дејци, писатели и други истакнати личности од минатото и сегашноста во севкупниот општествен живот во Македонија соберени на едно место...Да зрачат со својата топлина за душите на сите македонци...Сегашни и идни генерации, Знајни и незнајни....Македонија за навек....

gjorche petrov"Mакедонскиот народ е самостоен народ кој има право на самостоен живот" и затоа "Tреба да се борат за издвојување на својата слобода без да се надеваат на туѓа помош, зошто оние кои ќе дојдат да ги ослободат, всушност ќе дојдат да не заробат." - Јане Сандански, Рилски конгрес, 1905

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност

Jane SandanskiНие треба да го будиме сознанието кај македонските маси дека тие се самостоен народ, дека имаат право на слободен живот и дека треба да се борат за извојување на својата слобода, без да се потпираат на туѓа помош. Зошто оние што би дошле да не ослободат, ќе дојдат всушност да не поробат.

Јане Сандански

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност

"-Приказните живеат многу повеќе и од најстарите луѓе. Во нив и во сеќавањата продолжуваат да живеат многумина луѓе што живееле во далечни одамнини. Да пуштиме една стара, прастара приказна да ни ги шепне своите сеќавања:"...

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Корисно - Македонска бесмртност

"Гоце Делчев беше фанатичен подржувач на максимата дека ропството се должи, пред се, на робот и се крепи од него повеќе отколку од мачителот, и дека кога ќе престане робот во душата да биде таков, ропството исчезнува само по себе."

Ѓорче Петров

Роден:18641865 година во с. ВарошПрилепМакедонија

Убиен: 28 јуни 1921 година во СофијаЦарство Бугарија

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност

petre prlicko

"У мое време немаше жени со брада"

Петре Прличко

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност

Нам ни е дадено за ден да сакаме

и пак на разделба тажни да бидеме,

и пак си велиме: не заборавај ме!-

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Корисно - Македонска бесмртност

gish kniga_1 gish kniga_2

ШУМА

(Трагање по смислата)

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Корисно - Македонска бесмртност

vapcarov 3

ИЛИНДЕНСКА

Вината не беше наша,
таа кај друг се крие,
и туѓи прсти тогаш
стотонска вина сторија!
Но, штом ќе дојде ден,
и штом ќе треба, ние
за сè ќе ѝ раскажеме
на мајката историја.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Корисно - Македонска бесмртност

vapcarov 2ПРОШТАЛНО

Понекога ќе идам в твојот сон,

к`о нечекан и далек гост...

Ти не ме оставај на патот, вон,

од порти истај го лостот!

Ќе влезам тивко, кротко ќе си седам,

крај тебе, в мракот втренчен, да те гледам сам!

И кога наситен ќе запрам да те гледам,

ќе ми те бакнам и – ќе заминам.


Никола Јонков Вапцаров

7.12.1909-23.07.1943

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност

goce-delcev

"Моралната револуција - револуцијата во умот, срцето и душата на еден ропски народ, е најголемата задача." 

-Гоце Делчев-

1872-1903

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Корисно - Македонска бесмртност

Повеќе Артикли...

Страница 1 од 2

Почеток
Пред
1
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#