facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

 

 

Во недела 16.12.2013 година организација на Планинарската федерација на Македонија со учество на планинарски друштва од повеќе земји на Балканот и од сите краишта на нашата држава, се одржа Планинарски марш "Матка". По покана на организаторите  учество зедоа и планинари од Спортскиот рекреативен клуб "Поп" од Делчево.

 

За тек на планинарскиот марш кој е еден од поголемите меѓународни маршеви на Балканот, беа предвидени две рути за планинарење:

Првата рута започнуваше од месноста Средно Водно над Скопје, од каде со жичарата се оди на врвот на Водно кај Милениумскиот крст, од каде по планинарска патека во времетраење од 5 часа, се слегува во кањонот на езерото Матка.
Втората рута на маршот во должина од 18 километри се одвиваше од кота 610 мНв од црквата Пресвета Богородица во селото Матка преку црквата Св.Спас на кота 637 мНв, до кота 740 мНв кај ранохристијанската разурната црква на еден од врвовите над кањонот и целата беше во времетраење од 3 часови.. И двете маршрути беа погодни за планинари-аматери со спектакуларни рењефни целини, пејсажни погледи и исклучителна природа.

За крај на планинарскиот марш, од страна на организаторот за сите планинари беше приреден ручек со топли пијалоци, по што на официјална церемонија беа доделени наградите и признанијата од страна на Претседателот на Планинарската федерација на Република Македонија, г-динот Јовица Угриновски.

Повеќе фотографии од маршот можете да погледате во нашата галерија на албуми.

Дополнително ке биде објавено видео од настанот на нашиот веб портал.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Актуелности од Македонија - Институции

Поврзани статии

Број на посети:1440Рејтинг:5Категорија:Спорт и рекреација
planinarski-marsh-cvetnici-2013 Во недела 28.04.2013 година со почеток во 09.00 часот во атарот на село Очипала-општина Делчево...
Објавено на 28 Април 2013, 18.31 часот.
Број на посети:1392Рејтинг:0Категорија:Спорт и рекреација
2012-02-12-18-59-08Во недела на 12.02.2012 година во Делчево се одржа Планинарскиот марш кон селата Стамер, Град и Вирче....
Објавено на 12 Февруари 2012, 18.34 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#