Delcevo Global online

Сподели дел од себе со светот

Кликни за преглед на слика во целосна големина
Share on Facebook

Голачки фолклорни средби 2012

Фотографија од еден од најзначајните фолклорни фестивали во Источна Македонија. Голачки фолклорни средбо 2012 година, кој се одржува на врвот на планината Голак на надморска висина од 1536 м кај манастирот Св.Пантелејмон секоја година вечерта 7-ми спроти 8-ми август, во чест на овој светец. На т.н. СОБОРИШТЕ оваа вечер традиционално по 18-ти пат присуствуваа над 5000 годсти-соборјани. Манифестацијата ГФС е се одржува под покровителство на градонасчалникот на општина Делчево г-дин Горан Малешевски во соработка со Министерството за култура на РМ.

GolackiFolklorniSredbi2012_7.JPG GolackiFolklorniSredbi2012_6.JPG GolackiFolklorniSredbi2012_56.JPG GolackiFolklorniSredbi2012_53.JPG Project_X_proekcija_06.JPG Futsal_03_07_2012_14.JPG Bubbles_day15.JPG
Рангирај документ (Моментален рејтинг : 5 / 5 со 1 гласови)
Додајте го вашиот коментар подолу
Коментари на корисници класифицирани во групата "Гости" не се дозволени овде. Најави се за објава на коментар