facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

 

 

Неодамна во јавноста беше презентиран Отчетот за работа на Владата на Република Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата За подобра Македонија. Од целокупниот број на проекти кои што се наведени како завршени или тековни, застапени се и повеќе проекти кои се реализирани или реализираат за граѓаните на Делчево и руралните места во нашата општина.

 Станува збор за голем број на директни инфраструктурни проекти со кои во делот на инфраструктурата во овој мандат на Владата се направени огромни инвестиции, кои во споредба со изминатите години, предничат по своето значење над сите досегашни мандати на сите претходни влади на државата.

Исто така покрај ваквиот вид на проекти во огромна мера неспоредливо со никогаш до сега во модерната историја на државата, се реализирани и тековно се реализираат голем број на т.н. "меки" мерки и активности искажани преку проекти на соодветните министерства и владини агенции кои се однесуваат на жителите на нашиот град.

Во продолжение ке посочиме на овие проекти, за илустрација на се она што е направено од страна на Владата на Р.Македонија, предводена од ВМРО-ДПМНЕ што се однесуваат за Делчево распределени по страни од отчетот:

Страна број 19:

01 str_19_resize

.Страна број 41:

02 str_41_resize

Страна број 50:

03 str_50_resize

Страна број 62:

04 str_62_resize

Страна број 79:

05 str_79_resize

Страна број 116:

06 str_116_resize

Страна број 124:

08 str_124_resize

Страна број 126:

09 str_126_resizeСтрана број 150:

10 str_150_resize

Страна број 169:

11 str_169_resize

Страна број 171:

12 str_171_resize

Страна број 182:

13 str_182_resize
Страна број 195: Проектот во Делчево е целосно реализиран и салата е ставена во функција.

14 str_195_resize

Страна број 205:

15 str_205_resize

Страна број 231:

16 str_231_resize

Страна број 237:

17 str_237_resize

Страна број 244:

18 str_244_resize

Кон овие проекти се надоврзуваат повеќе т.н. "меки" мерки на Владата на РМ и нејзините агенции, кои се однесуваат за жителите на Делчево и насекаде во државата а тоа се:

 • субвенциите за земјоделците во нашата општина која е претежно рурална, во неспоредливо висок износ со претходните мандати на сите влади, заедно
 • Мерки за самовработување на Агенцијата за вработување на РМ,
 • Доделување на ново амбулантно возило со најсовремена опрема на Брзата помош пр Здравниот дом Гоце Делчев во Делчево, подобрување на условите за работа во здравниот дом во Делчево,
 • Подобрување на едношалтерското работење и побрзото решавање на предмети и одговор по однос на барања во директната комуникација на граѓаните со институциите, во делот на подобрување на услугите на Агенцијата за Катастар, Централен регистар на РМ, УЈП, Службата за имотно-правни односи итн.,
 • Воведување на компјутеризацијата во наставно-образовниот процес преку проектите "Компјутер за секое дете", "Е-дневник","Дигитални (електронски) табли","Бесплатни учебници",
 • Поедноставување на процедурата за започнување на бизнис, 
 • ефикасно спроведување на регулаторна гилотиња со кратење на голем број непотребни процедури, како основна претпоставка за функционирање на надлежните институции, 
 • подобрување на ефикасноста на работата на судовите (во Делчево, Основниот суд), 
 • издавање на електронски дозволи за градење за сите субјекти, во ефикасна и транспарентна постапка, 
 • спроведување на процесот за  легализација на дивоградби од стамбен карактер,
 • спроведување на процесот за  легализација на земјоделски објекти
 • спроведување на процесот за  легализација на земјоделски машини
 • голем број на други помали и поголеми би рекле структурни и темелни реформи во речиси сите сфери на живеење за сите граѓани.
Кон овие проекти се надоврзуваат и проектите кои се реализирани од страна на Градоначалникот на Општина Делчево, г-дин Дарко Шехтански, кои може да се прегледаат во неодамна издадениот Отчет за неговиот десетмесечен мандат. Станува збор за реконструирани улици, новоизградени делници од улици и локални патишта, водовод, канализација, друга инфраструктура, како и голем број на т.н. "меки" мерки со кои се пружа подршка за граѓаните.

Овој огромен број на проекти се реализирани и и дел од нив тековно се реализираат за еден нецелосен тригодишен мандат на Владата на Република Македонија предводена од ВМРО-ДПМНЕ,  со што квалитативно и квантитативно многукратно се подобрени речиси сите сфери од локалниот живот во Делчево.

Секако во таа насока потребно е со уште поголем напор и залагања да се довршат актуелните проекти и да се креираат нови, преку кои општина Делчево ке направи уште поголем исчекор кон постигање на основната цел за воспоставување на подобар животен стандард за сите граѓани.

Во недостиг на информации во јавноста за работата на претходни Влади во РМ, не можеме да направиме паралела за успешноста на работата и директна споредба, за што оставаме на нашите читатели да си донесат свој субјективен заклучок.


Пред нас се Парламентарни и Претседателски избори, за кои граѓаните согласно сопствените убедувања е потребно да го дадат својот ценет глас, како загарантирано граѓанско право да бираат и да бидат бирани, за најдобрата политичка опција за која сметаат дека треба да победи на истите.

Секако овде е потребно да се раководат од минатиот труд на политичките актери, врз основа на факти и конкретни резултати во нивното работење, но и врз основа на својата поширока визија за тоа каде сакаат Македонија и Делчево во иднина да го видат, согласно повторно самиот кредибилитет и политичка тежина на самите политички актери. Времето на "продавање" на евтина политичка демагогија и замајување на народот (што се однесува за Делчево а и поголемиот дел од МАкедонија) е одамна поминато и ваквите обиди од страна на самите граѓани ке бидат повторно осудени како што тоа во изминатиот период редовно се случува.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Актуелности од Македонија - Демократски процеси

Други интересни статии

Поврзани статии

Број на посети:1227Рејтинг:0Категорија:Институции
stimuliranje-investicii-vo-delcevo Премиерот Никола Груевски во својот говор на 24-та годишна конференција на Унијата на млади сили на...
Објавено на 28 Јуни 2015, 17.34 часот.
Број на посети:1699Рејтинг:5Категорија:Култура
makedonski-genocid-vo-delcevo Повторно "Крвопролевање".... "Неспокојно дејство".... "Прогонетата македонска мајка"... "Геноцид".......
Објавено на 15 Јуни 2015, 19.18 часот.
Број на посети:1256Рејтинг:0Категорија:Институции
govor-dragan-hristov-2014 Претседателот на Советот на Општина Делчево, г-дин Драган Христов на сите граѓани од Длечево и на сите...
Објавено на 07 Септември 2014, 14.13 часот.
Број на посети:1880Рејтинг:4Категорија:Демократски процеси
ums-akcija-golak-2014 Општинскиот комитет на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ од Делчево и оваа година успешно ја...
Објавено на 11 Август 2014, 13.31 часот.
Број на посети:1571Рејтинг:5Категорија:Демократски процеси
gruevski-precekan-so-aplauz-vo-delcevo  Во рамки на својата посета на Делчево Премиерот Груевски во петокот имаше средби и со младите во...
Објавено на 21 Април 2014, 12.06 часот.
Број на посети:1161Рејтинг:0Категорија:Демократски процеси
humanitarna-akcija-ums-2013 Во тек е спроведување на поголема хуманитарна акција од страна на Општинскиот комитет на Унијата на...
Објавено на 16 Декември 2013, 14.04 часот.
Број на посети:18089Рејтинг:0Категорија:Институции
stavrevski-na-forum-so-rabotodavaci Во понеделник 09.12.2013 година со почеток во 14.30 часот се одржа Форум со работодавачи од општина...
Објавено на 09 Декември 2013, 16.42 часот.
Број на посети:1065Рејтинг:0Категорија:Институции
stipendii-opstina-delcevo-1-2013 Со одлука на Советот на Општина Делчево, донесена на претходната седница со подршка на сите советници,...
Објавено на 07 Декември 2013, 15.28 часот.
Број на посети:3835Рејтинг:4Категорија:Демократски процеси
bogat-politicki-petok-vo-delcevo Денеска (петок 22.11.2013 година) во Делчево се случија два позначајни политички настани кои беа...
Објавено на 22 Ноември 2013, 22.44 часот.
Број на посети:1189Рејтинг:5Категорија:Демократски процеси
odbelezuvanje-23-ti-oktomvri-2013 Со читање на пригоден реферат и едноминутно молчење на присутните, пред споменикот на Гоце Делчев во...
Објавено на 23 Октомври 2013, 20.08 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#