facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

E-aforistiqa

 • Дел-виц CO unlimited

  Компанија за тргување со позитивно расположение во неограничени количини. Безплатно, со користење на две очи и еден ум. Практично со докажани и загарантирани резултати.

 • Неговото величество-афоризмот

  Неговото величество афоризмот, за да не ви криво што сте живееле.....

  Оваа рубрика на нашиов сајт, нема намера и цел да навреди некого, доколку некој се препознае во некој од афоризмите, му се извинуваме. Секоја поврзаност на афоризмите со актуелните случувања во Општина Делчево, Република Македонија, Светот  е случајна и ненамерна;

  освен онаа што не е !!!

  Уживајте, мачете се (кој како), а оние останатите придружете ни се.

 • Наш дежурен афористичар

  MileGj resizeМиле Ѓорѓијоски е роден во 1957 година во Кичево. Во својата досегашна авторска дејност ги има создадено следните дела:

  • Книги:

  “Пет до дванаесет“( афоризми)
  “Откоси“ ( афоризми)
  “Строго недоверливо“( афоризми)
  “Нешто друго“ ( афоризми)
  “Низ иглени уши“( афоризми)
  “Цврст аргумент“( афоризми“
  “Тоа е тоа“ ( хуморески )

  • Kомедии:

  “Рингишпил“,“Турците доаѓаат“,“Некоректен мртовец“,“Нешто мрда“.

  • Радио драма:

  “Ах тие бројки“

  • Кабаретски претстави:

  “Повеќепартиска кафеана“,“Трета светска војна“.

  Истовремено во текот на неговата богата авторска дејност има добиено голем број на признанија и награди:

  Награда за хумореска на годината “Јежев хумор“ Београд
  Награда за сатиричен коментар “Јеж Београд
  Награда за скеч “Хихирику“ Скопје
  Награда за сатиричен коментар “Остен“ Скопје.
  Награда на “Остен“ за еротски афоризми
  Златна плакета за афоризми ИФАК
  Сребрена плакета за афоризми ИФАК
  Бронзена плакета за афоризми ИФАК
  Оснoвач и раководител на “Експериментално театарче“-Делчево.
  Автор на Емисија за хумор и сатира “Боц боц“ Радио Делчево, 

  Во текот на неговата долгогодишна творечка кариера има соработувано со голем број на странски и домашни организации, изданија и соработници од кои позначајни се:

  “Јеж“,“Хумор“,“Секси хумор“,“Секси рама“,“Остен“’,“Македонски остен“,“Хихириху“,“Од девет до дванаесет“,“Нова Македонија“,“Лик“...

  Миле Ѓорѓијоски е единствениот автор со вака богат творечки опус во Делчево и се вбројува во еден од ретките стожери во македонската ризница на афористичари кои секојдневно на своите дела им даваат дополнителна сила и енергија, сврстувајки го овој литературен род рамноправно на полиците со целокупната модерна македонска литературна дејност.
  Живее и активно работи во Делчево.

 • Под отворено небо:"E-aforistiqa"
 • Сатирични легенди

  Великаните на македонската сатира.


   

 • Балканска афоризница

  Балканска афоризница е рубрика во посветена на афоризми, 

  smile2 resize

  карикатури и графички обработки од познати и повеќе од актуелни балкански автори на сатирата. smile1 resize  

loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#