Деновиве на интернет проструи впечатлива информација поврзана со постоењето и откривањето на гробот на Александар Македонски. По принципот copy-paste оваа информација беше превземана и споделувана на мал милион сајтови, што со информативни, што со "верувале или не" содржини.

 И во нашата држава неколку медиуми се залепија на оваа информација како глувци на лепак и направија дневно-публицистички профит на читаност и внимание.

Она што може да се прочита во самата информација е крајно паушално и дезориентирано настрана од новинарската оправданост за постоење на самата информација. Што би било кога би било....

Во привиден недостиг на реални и издржани новинарски текстови, со дискусија за третман на современи теми во современо време, посветени на релевантни нешта со кои треба да се занимава новинарството и воопшто човештвото воопшто, целиот свет се свртува кон потрегата по македонското елдорадо олицетворен во лицето на гробот на Александар III Македонски...

Што е работава со светот?

Дајте да видиме...

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Интернационални актуелности - Занимливости