facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

Како увертира на овој текст наменет за претставување на наградените афоризми на Васил Толевски со највисоката награда на третиот меѓународен фестивал на карикатура и афоризам "Пијанец 2014"   можеме да го кажеме следното:

Васил Толевски е еден од најплодните и најавтентични македонски автори на хуморот и сатирата. Преку неговиот афористичен израз може да доживее цел еден универзум исполнет со сатира... Бодеж и осило на современието... Патоказ за општеството во кое живееме...

 Гран при за афоризам

Само зелените си ја сечат гранката на која седат.

Паметните седат во фотелјите.

*

Народот знае дека зеленилото ги одмара очите.

Затоа и ги гледа преносите од Собранието.

*

Мојот крај ненадејно се раззелени.

Стигна министерот со членовите од својот кабинет.

*

За оној со затнат нос и пластичното цвеќе е мирис на природата.

*

И дрвајата се подготвуваат за идниот живот.

Побараа да им се стават гас маски.

*

Луѓето сонуваат да живеат во чиста животна средина.

Сонотот  ќе им се исполни кога ќе престанат да гласаат за зелени...!

*

Поранно земјата беше Зелена планета. Денес се луѓето.

Повеќе афоризми и целосната биографија од Васил Толевски може да се прочитаат во посебната категорија на нашиот веб портал која е создадена во изминатите 3 години како резултат на нашата плодна соработка со овој автор.

Доделувањето на наградите од меѓународниот конкурс на карикатура и аворизам на тема "Зелено, зелено" ќе се спроведе денес (петок 26.09.2014 год.) во рамки на централниот настан на третиот меѓународен фестивал на карикатура и сатира "Пијанец 2014" кој ке се одржи во спомен домот АСНОМ во Делчево со почеток во 19.30 часот.
Наградите на наградените автори ќе ги доделат Градоначалникот на Општина Делчево, г-динот Дарко Шехтански и Претседателот на Советот на Општина Делчево, г-динот Драган Христов.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Интернационални актуелности - Култура

Поврзани статии

Број на посети:1720Рејтинг:5Категорија:Институции
pijanecki-denovi-na-slivata-2013-epilog  Деновиве Делчево беше актуелно со случувањата околу манифестацијата "Пијанечки денови на...
Објавено на 21 Септември 2013, 15.01 часот.
Број на посети:787Рејтинг:5Категорија:Култура
sabackia-civijada-2013Прва награда на фестивалот "Шабачка чивијада 2013" за нашиот Миле Ѓорѓијоски, беше епилогот кој што...
Објавено на 10 Септември 2013, 22.52 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#