facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

Со реализацијата на денешниот настан за обележување на денот на биодиверзитетот под покровителство на Обединетите нации во Делчево, Градоначалникот Дарко Шехтански и општинската самоуправа, покажаа дека и рурални и мали општини како што е Делчево може трендовски да чекори рамо до рамо со сите европски градови, во насока за промоција на повисоки животни вредности и активности.

 

На самиот настан учество зедоа повеќе граѓански организации претежно финансирани од европски фондови, но и од домашните институции и организации, со една јасна цел: Промоција и заживување на идејата за зачувување на животната средина и еко просторот на едно многу повисоко ниво, достојно за жителите на Општина Делчево.

Настанот беше конципиран како еден вид на отворен ден за промоција на биодиверзитетот на планетата земја во чии што рамки се одржаа низа на активности. На свеченото отварање на настанот поздравни говори пред присутните во градскиот парк во центарот на Делчево зедоа Амбасадорот на Швајцарската Конфедерација во Р.Македонија, Неговата Екселенција г-дин Стефано Лазарото, Градоначалникот на Општина Делчево г-дин Дарко Шехтански и Директорот на управата за животна средина Игор Трајковски.

Нескриено беше задоволството на Градоначалникот Шехтански од укажаната можност токму Делчево да биде домаќин на еден ваков грандиозен настан, на кој што би се рекло присуствуваа првенците на европските трендови за промоција на здрава и одржлива животна средина-токму претставниците на Швајцарија.

Укажаната чест за организација на еден ваков настан не беше случајна, туку како резултат на една интензивна активност и ангажирање како од Градоначалникот Шехтански така и од целата локална самоуправа во Делчево, да се најпрво усвојат а потоа да се реализираат голем број на проекти со зелен еко предзнак.

 

Според декларираноста и посветеноста на Градоначалникот Шехтански за реализација на ваков тип на проекти би се рекло дека не само што општина Делчево има огромен потенцијал да прерасне во центар за негување и развој на биодиверзитетот туку и  општина која реално работи на прашањето за овозможување на здрава и зачувана еколошка средина, како темелна вредност за влез во евроатланските трендови и движења.

Онака како што има започнатото во изминатата работна година Градоначалникот Шехтански со реализација на низа проекти со експлицитен третман на прашањето за зачувување на животната средина (овде пред се мислиме на реконструкцијата и доградбата на Детската градинка и Основното општинско училиште Ванчо Прќе во Делчево со имплементација на енергетско ефикасни мерки), се надеваме дека вака и ке продолжи во целост со реализација на зацртаната визија за обезбедување стабилност и просперитет за граѓаните на Делчево во блиска и далечна иднина.

Фотографиите во оваа статија се превземени од официјалниот веб портал на општина Делчево www.delcevo.gov.mk.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Интернационални актуелности - Институции

Поврзани статии

Број на посети:1895Рејтинг:5Категорија:Институции
kej-na-bregalnica-regulacija-juni-2015 Деновиве можат да се забележат интензивни градежни активности во коритото на реката Брегалница во...
Објавено на 02 Јули 2015, 17.00 часот.
Број на посети:987Рејтинг:5Категорија:Религија
vodici-video-2015 Честитки за најсреќниот пронаоѓач на крстот во водите на реката Брегалница, младиот Винко Златков од...
Објавено на 19 Јануари 2015, 17.42 часот.
Број на посети:1367Рејтинг:5Категорија:Култура
nastap-n-j-vapcarov-24-ti-maj-2014 По повод одбележувањето на 24-ти Мај-Денот на Св.Кирил и Методиј на централниот настан за прославување...
Објавено на 24 Мај 2014, 22.13 часот.
Број на посети:1310Рејтинг:0Категорија:Институции
obrakjanje-darko-sehtanski-24-ti-maj-2014 Во рамки на денешната свечена седница на Советот на Општина Делчево градоначалникот на Општина Делчево...
Објавено на 24 Мај 2014, 17.41 часот.
Број на посети:677Рејтинг:0Категорија:Институции
delcevo-so-pietet-go-odbeleza-24-ti-maj-2014 Денеска во Делчево на убав и достоинствен начин се одбележа денот на Св.Кирил и Методиј-просветители и...
Објавено на 24 Мај 2014, 16.35 часот.
Број на посети:3893Рејтинг:0Категорија:Забава
zemjodres-dozd-svadba-vo-delcevo Денеска во Делчево како пазарен ден не беа актуелни цените на стоката на пазарот, туку актуелни беа...
Објавено на 24 Мај 2014, 15.39 часот.
Број на посети:1129Рејтинг:5Категорија:Институции
najava-proslava-kiril-i-metodij-2014 Утрешниот ден 24 Мај лето Господово 2014 е светол ден за делчевчани како и за сите словенски народи...
Објавено на 23 Мај 2014, 18.20 часот.
Број на посети:712Рејтинг:0Категорија:Институции
asfalt-n-j-vapcarov Деновиве заврши асфалтирањето на улицата Никола Јонков Вапцаров во Делчево.  Станува збор за...
Објавено на 21 Мај 2014, 19.53 часот.
Број на посети:1560Рејтинг:1Категорија:Институции
asfaltiranje-n-j-vapcarov-1 Денеска започна асфалтирањето на улицата Никола Јонков Вапцаров во централното градско подрачје во...
Објавено на 12 Мај 2014, 18.53 часот.
Број на посети:1063Рејтинг:4Категорија:Институции
asfaltiranje-n-j-vapcarov Од кабинетот на Градоначалникот на Општина Делчево, г-дин Дарко Шехтански, за утре е најавено подолго...
Објавено на 07 Мај 2014, 19.56 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#