facebook round_1     like 1     google plus_logo_1     google plus_pages-logo_1     twitter round_logo_1     youtube logo_1     pinterest logo_1     rss logo_1

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#
loading...

НАШИ ПРИЈАТЕЛИ

 

 

Локални актуелности

Случајно налетавме на оваа фотографија која на доста симболичен и сликовит начин ги опишува способностите на делчевските основци во едно од двете основни училишта во нашиот град. Кој знае што ќе прават децава во гимназијата.....? :).

Фотографијата е превземена од фејсбук профилот на еден ученик во основно во Делчево.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Локални актуелности - Забава

Денеска Градоначалникот Шехтански пред граѓаните на Делчево и целата македонска јавност даде отчет за сработеното во изминатите три месеци од неговиот мандат. На прес конференција во неговата матична партија Градоначалникот на едно место ги соопшти реализираните проекти чија што имплементација започна уште на самиот почеток на неговата работа како Градоначалник. Изминатиот период бевме сведоци на жестока и интензивна кампања на активности од страна на локалната самоуправа во Делчево, преку реализираните проекти кои што Градоначалникот ги изнесе во неговата прес конференција.

Изградени три локални патишта, започната реконструкцијата на патот за Голак, асфалтирање на две значајни улици во Милково брдо и во 1-ви реон, санација на главниот водоводен довод за градот кај село Тработивиште, почеток на изградба на спортски комплекс во дворот на ООУ Ванчо Прќе, продолжување на реконструкцијата на зградата на ова основно училиште, најава за реконструкција и доградба на детската градинка кај која просторните капацитети веќе одамна се исполнети, обезбедени сретства за довршување на колекторот на река Брегалница, интензивирање на активностите за основање на индустриската зона "Долни бавчи", подготвување на урбанистичка планска документација за Технолошко индустриската развојна зона (ТИРЗ) во Делчево, изработка на техничка документација за неколку капитални проекти (мост на река Брегалница, локален пат кон село Турија ), продолжување на проектот за доделување на 3000 денари за секое новороденче во Делчево, продолжување на доделувањето на стипендии на средношколците од СОУ ММ Брицо, и студентите на македонските универзитети како и во странство, доделување на наградни патувања за најдобрите матуранти од СОУ ММ Брицо во некои од европските метрополи и повеќе помали проекти.....

Ова е обемен список на активности и проекти кои што за еден вака краток период Градоначалникот Шехтански ги има реализирано заедно со Советот на Општина Делчево и општинската администрација, секако со подршката од Владата на Република Мекедонија преку ресорните министерства, што е апсолутно за секаква почит и поздравување, со оглед дека Буџетот на општина Делчево е под перманантна финансиска блокада со блокирана сметка врз основа на доспеани финансиски обврски повеќе години наназад.

Фотографијата е превземена од facebook страната на Градоначалникот Шехтански.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Локални актуелности - Институции

Вечерва сабота 13.07.2013 година со почеток во 18.00 часот во Делчево ке се одржи завршниот дел од манифестацијата "Гоцеви денови" 2013.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Култура

Три годишниот Грејсон е првото дете кое доби мозочен имплант за слушање. Овој иплант претходно се користел кај лица со тешки малигни мозочни заболувања при подобрување на нивниот слух. Сега за првпат се применува кај деца. Погледнете ја реакцијата на малиот Грејсон кога првпат го слушнува гласот на неговиот татко.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Локални актуелности - Технологија

Осумнаесетти април 1933-та година....Драмче, Царево село, Пијанец, Македонија.....Од рани зори е нападната полициската станица во ова пијанечко село...

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Култура

tirz

Градоначалникот на Општина Делчево г-дин Дарко Шехтански објави Oдлука за спроведување на стратегиска отцена за Планска програма за изработка на државна урбанистичка планска документација за технолошка индустриска развојна зона Делчево, место викано Милково брдо, катастарска општина Делчево.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Институции

Во понеделник 03.06.2013 година во село Разловци достојно беше одбележан празникот посветен на Св.Цар Константин и Царица Елена.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Религија

conductor

По повод 24-ти Мај-Денот на браќата "Св.Кирил и Методиј" кој што општина Делчево од минатата година го празнува како патрон на градот, во петок 24.05.2013 година во салата во Спомен домот АСНОМ во Делчево со почеток  во 12.30 минути ке се одржи спектакуларен концерт на Академскиот хор "Мирче Ацев" од Скопје.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Култура

Во востаничкото Разловци вчера повторно беше развеано знамето на Разловечкото востание од 1876 година. Во организација на општинската администрација на ЕЛС Делчево и Градоначалникот Шехтански Дарко, а во соработка со повеќе планинарски друштва, институции и други граѓански организации, во недала 19.05.2013 година центарот на село Разловци повторно беше под закрила на знамето на слободата, знамето на слободарскиот дух на Димитар Поп Георгиев Беровски и генерацијата негови современици кои први на ова парче македонска земја се осмелија да и кажат громогласно "НЕ" на репресијата на отоманската власт која 5 века се беше надвиснала над животите на сите македонци кои битисуваа на овие простори. И сето тоа како дел од манифестацијата за одбележување на 137 години од кревањето на Разловечкото востание....137 години непокор.....137 години копнеж за слобода и човечност.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Институции

 

Општинската администрација и Градоначалникот на Општина Длечево, Дарко Шехтански ја продолжуваат позитивната практика за продршка и промоција на успешните средношколци кои своето средно образование го поминуваат во Средното општинско училиште Методи Митевски Брицо од Делчево.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Повеќе...

Локални актуелности - Институции

Повеќе Артикли...

Страница 5 од 8

5

Други актуелности

Број на посети:900Рејтинг:0Категорија:Забава
tonijaa-crazy-kicks Се сеќавате на момчето од џунглата во филмот Онг Бак? Во следното видео погледнете серија на негови...
Објавено на 29 Јуни 2015, 18.39 часот.
Број на посети:1238Рејтинг:0Категорија:Институции
koncert-najava-2015  Поглед кон еден поинаков свет.... Свет гледан низ призмата на квалитетната македонска...
Објавено на 28 Јуни 2015, 21.23 часот.
Број на посети:8844Рејтинг:0Категорија:Занимливости
nebesnasvetlina-nad-makedonskoto-zname Денеска за време на граѓанскиот собир за подршка на македонските безбедносни сили во Делчево се случи...
Објавено на 12 Мај 2015, 20.27 часот.
Број на посети:899Рејтинг:0Категорија:Спорт и рекреација
mars-petlec-2014 Во сабота 20.11.2014 година во село Русиново, Беровско се одбележаа 108 години од смртта на првиот...
Објавено на 21 Декември 2014, 10.02 часот.
Број на посети:1106Рејтинг:0Категорија:Култура
verka-vo-delcevo-promocija-2014 Музичкиот бренд ВЕРКА или WERK.A (како што го нарекуваат последниот свој албум) вечерва сабота...
Објавено на 01 Ноември 2014, 10.20 часот.
Број на посети:1281Рејтинг:0Категорија:Институции
pocetok-proekt-ipa-2 Денеска на свечена прес конференција официјално беше означен почетокот на реализацијата на...
Објавено на 16 Октомври 2014, 11.02 часот.
Број на посети:1354Рејтинг:0Категорија:Култура
posle-zivotot-pak-zivot За неполни две недели ќе се наполнат 4 години од последниот настап на легендата на македонската...
Објавено на 10 Октомври 2014, 17.23 часот.
Број на посети:1517Рејтинг:0Категорија:Култура
niz-ochite-na-karikaturistot На интернет случајно налетавме на една фотографија за која мислиме дека најсоодветно ја отсликува...
Објавено на 29 Септември 2014, 08.01 часот.
Број на посети:1314Рејтинг:0Категорија:Култура
nagradenite-aforizmi-na-vasil-tolevski-2014 Како увертира на овој текст наменет за претставување на наградените афоризми на Васил Толевски со...
Објавено на 26 Септември 2014, 06.31 часот.
Број на посети:1288Рејтинг:0Категорија:Култура
nagradeni-karikaturi-2014 Во продолжение  Ви ги претставуваме наградените карикатури на овогодинешниот трет по ред...
Објавено на 24 Септември 2014, 17.46 часот.
Број на посети:2233Рејтинг:0Категорија:Култура
pijanecki-denovi-na-slivata-najava-2014 Во петок и сабота 26-ти и 27-ми овој месец Општина Делчево по втор пат ќе биде организатор на...
Објавено на 24 Септември 2014, 10.48 часот.
Број на посети:1530Рејтинг:0Категорија:Култура
internacionalen-festival-na-karikatura-i-aforizam-vo-delcevo-2014 Како увертира на централниот настан на манифестацијата “Пијанечки денови на сливата 2014” во петок...
Објавено на 24 Септември 2014, 10.47 часот.
Број на посети:1379Рејтинг:0Категорија:Култура
povik-pijanecki-denovi-na-slivat-2014 ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата...
Објавено на 24 Септември 2014, 09.33 часот.
Број на посети:902Рејтинг:0Категорија:Култура
kamerna-muzika-koncert-septemvri-2014 Минатата недела во Делчево се одржа еден можеби незабележан настан од страна на пошироката делчевска...
Објавено на 24 Септември 2014, 06.47 часот.
Број на посети:891Рејтинг:0Категорија:Култура
svetski-mizicari-vo-delcevo Како дел на овогодинешната меѓународна манифестација "Пијанечко-Малешевска свадба 2014" од...
Објавено на 09 Септември 2014, 15.45 часот.
Број на посети:1889Рејтинг:0Категорија:Култура
moderni-tanci-i-balet-2014 Во петок 05.09.2014 година во салата во Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа меѓународниот...
Објавено на 07 Септември 2014, 15.28 часот.
Број на посети:808Рејтинг:0Категорија:Култура
samoubistvo-na-osamenosta-2014  Критичка паралела за опстојување на ограничено македонско секојдневие  во границите на ова...
Објавено на 07 Септември 2014, 10.38 часот.
Број на посети:995Рејтинг:0Категорија:Култура
pokana-pijanechko-maleshevska-svadba Градоначалникот на Општина Делчево г-дин Дарко Шехтански преку својата фејсбук страна упати отворена...
Објавено на 04 Септември 2014, 14.02 часот.
Број на посети:1848Рејтинг:0Категорија:Демократски процеси
dokazi-gradonacalnik-demant-televizija Во продолжение на статијава ја пренесуваме целосната прес конференција на Градоначалникот на Општина...
Објавено на 25 Август 2014, 15.28 часот.
Број на посети:1438Рејтинг:0Категорија:Демократски процеси
klevetite-i-lagite-na-edna-novinarka-od-delchevo И покрај високото ниво на толеранција на Градоначалникот, клеветите, лагите и манипулациите...
Објавено на 25 Август 2014, 14.43 часот.
Број на посети:2917Рејтинг:0Категорија:Култура
feljton-analiza-2014-1 Вовед Делчево како општина со мала населеност на население во однос на својата површина, се вбрoјава...
Објавено на 12 Август 2014, 13.07 часот.
Број на посети:1373Рејтинг:0Категорија:Култура
koj-veli-deka-vo-delchevo-nema-zabava  Пост едиториал: Текстот е посветен на јубилејот на 20 годишнината од востановувањето на...
Објавено на 09 Август 2014, 08.06 часот.
Број на посети:2269Рејтинг:0Категорија:Култура
report-o-zora-2014 Танцот на телото и гестикулацијата е најстара човечка форма на комуникација. Интересна можност за...
Објавено на 04 Август 2014, 14.08 часот.
Број на посети:1331Рејтинг:0Категорија:Култура
interview-o-zora-2014-2 5.DelcevoGlobalOnline:Колку чини билетот за вас како организатори на фестивалов, кој им го плаќате на...
Објавено на 02 Август 2014, 07.19 часот.
Број на посети:2435Рејтинг:0Категорија:Култура
interview-o-zora-2014-1 Понекогаш еволуцијата на човекот скока неколку генерации понапред од вообичаеното. Независно што...
Објавено на 01 Август 2014, 06.02 часот.
Број на посети:1204Рејтинг:0Категорија:Култура
o-zora-2014-promo-video-nb-1  Промотивно видео за фестивалот "△O-ZORA 2014"  
Објавено на 28 Јули 2014, 18.12 часот.
Број на посети:1239Рејтинг:0Категорија:Култура
do-zora-2014-plakat1 Со цел за подршка на организаторите на овогодинешниот "△O - Зора 2014"-фестивал на електронска...
Објавено на 28 Јули 2014, 16.55 часот.
loading...

Не лутајте по Интернет...Пронајдете ја вистинската информација...Следете не!!!

Baner delcevoGlobalOnline FB bel Baner delcevoGlobalOnline twitter bel Baner delcevoGlobalOnline YT bel Baner delcevoGlobalOnline Google bel Baner delcevoGlobalOnline linkedin bel

 Понуда за рекламирање на нашиот веб портал: 1.Банер со текст, фото, лого -Статички (неанимиран), -Со... #Најповолни понуди# I.Основни понуди1.Basic понуда -До 4 страни (функционални линкови) -Професионална обработка на вашиот... #Најповолни понуди# Одберете го вашиот хостинг план која најмногу ви одговара за вашите потреби.   Ultimate Hosting... #Најповолни понуди# Изработка на секаков вид на дизајн за промотивни материјали за вашата компанија и и вашиот бизнис.... #Најповолни понуди# Текст за лого и корпоративен дизајн #Најповолни понуди# Создадете фото приказна која ке им ја раскажувате на вашите најмили, повторно и повторно. Креирање на... #Најповолни понуди# Снимање, монтажа, репродукција, и умножување на видео материјал, по ваша желба, и за вашите потреби. Одберете... #Најповолни понуди# Изработка на Flash анимирана веб страна со напредни визуелни, графички и светлосни ефекти, со статична... #Најповолни понуди#